Csokoládés ananásztorta recept

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
- 15 dkg lágy vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 12 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 ml rumaroma
- 12 dkg finomliszt
- 15 g kakaópor
- 1/2 tasak sütőpor
Továbbá:
- 1 doboz ananászkonzerv
- 3 4 ek baracklekvár
- mogyorókrokant
Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra melegítjük. Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A ananászkonzervet alaposan lecsepegtetjük.
A vajat és a csokoládét gőz felett összeolvasztjuk. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a vajas csokoládét, a rumaromát és a kakaós, sütőporos lisztet.
A masszát a formába simítjuk, majd a massza tetejét kirakjuk az ananászkarikákkal és kb 35 perc alatt megsütjük.
Ha a torta megsült leválasztjuk a tortakarikát és rácsra téve kihűtjük. A lekvárt egy kevés vízzel felmelegítjük és egy szűrűn átpasszírozzuk, majd egy ecset segítségével bekenjük lekvárral a torta tetejét és az oldalát, azután az oldalát mogyoróval díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »