Csokitorta saját levében recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 bögre liszt
- 1 tk sütőpor
- 1/4 bögre kakaópor
- 3/4 bögre cukor
- 1/2 bögre tej
- 5 dkg olvasztott vaj
Csokiöntethez:
- 3/4 bögre barna cukor
- 1/4 bögre kakaópor
- 1 és 1/4 bögre forró víz
Elkészítése:
A tésztához valókat összekeverjük és kivajazott, hőálló edénybe öntjük.
Az öntethez valókat is elkeverjük és óvatosan a tésztamasszára öntjük.
Úgy tűnik, hogy nagyon sok, állni fog a folyadék a tetején, de így jó.
200 °C-os sütőben kb 40 percig sütjük (amíg megmozgatva nem “hullámzik” a teteje).
Ekkorra a tészta megsül, az alján pedig ott marad a csokiszósz (először folyékony teljesen, kihűlve folyékonyabb pudingszerű), amit a tésztára kanalazva tálalhatunk. Vaníliafagyival is finom lehet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »