Csokitorta saját levében recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 bögre liszt
- 1 tk sütőpor
- 1/4 bögre kakaópor
- 3/4 bögre cukor
- 1/2 bögre tej
- 5 dkg olvasztott vaj
Csokiöntethez:
- 3/4 bögre barna cukor
- 1/4 bögre kakaópor
- 1 és 1/4 bögre forró víz
Elkészítése:
A tésztához valókat összekeverjük és kivajazott, hőálló edénybe öntjük.
Az öntethez valókat is elkeverjük és óvatosan a tésztamasszára öntjük.
Úgy tűnik, hogy nagyon sok, állni fog a folyadék a tetején, de így jó.
200 °C-os sütőben kb 40 percig sütjük (amíg megmozgatva nem “hullámzik” a teteje).
Ekkorra a tészta megsül, az alján pedig ott marad a csokiszósz (először folyékony teljesen, kihűlve folyékonyabb pudingszerű), amit a tésztára kanalazva tálalhatunk. Vaníliafagyival is finom lehet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »