Citromos torta recept

Hozzávalók:
- 40 dkg vaj
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál citromlé (de ízlés szerint lehet több vagy kevesebb is)
- 8 evőkanál cukor
- 6 dl tej
- 8 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
Díszítéshez:
- citrom vagy lime
- tejszínhab
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A sárgákat és a lisztet óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjéhez.
Kerek, 28 cm-es tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 150 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt három részre vágjuk a lapot.
Míg a piskóta megsül a krémhez a tejben simára keverjük a lisztet és a vaníliás cukrot. Állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg elválik az edény falától, majd kihűtjük.
A vajat cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel és a citromlével összekeverjük. A kihűlt tortalapokat megtöltjük a krémmel.
A díszítéshez félrerakhatunk egy kevés krémet. Én jelen esetben 2 dl tejszínt felvertem, ebbe raktam egy kevés citromot és ezzel vontam be a tortát. A limot, citromot karikázzunk fel, forgassuk bele kristálycukorba és ezzel díszítjük a torta tetejét.
Tipp:
Ha valaki nem szereti annyira a vajas krémeket, az lazíthat a krémen. Verjünk fel egy kevés tejszínt és ezzel keverjük össze az alap citromos krémet így nem lesz annyira vajas. Díszíteni pedig bármivel lehet mindenkinek a fantáziájára van bízva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »