Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos torta recept

Citromos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg vaj
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál citromlé (de ízlés szerint lehet több vagy kevesebb is)
    • 8 evőkanál cukor
    • 6 dl tej
    • 8 evőkanál liszt
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Díszítéshez:

    • citrom vagy lime
    • tejszínhab

    Elkészítése:

    A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A sárgákat és a lisztet óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjéhez.

    Kerek, 28 cm-es tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 150 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt három részre vágjuk a lapot.

    Míg a piskóta megsül a krémhez a tejben simára keverjük a lisztet és a vaníliás cukrot. Állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg elválik az edény falától, majd kihűtjük.

    A vajat cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel és a citromlével összekeverjük. A kihűlt tortalapokat megtöltjük a krémmel.

    A díszítéshez félrerakhatunk egy kevés krémet. Én jelen esetben 2 dl tejszínt felvertem, ebbe raktam egy kevés citromot és ezzel vontam be a tortát. A limot, citromot karikázzunk fel, forgassuk bele kristálycukorba és ezzel díszítjük a torta tetejét.

    Tipp:

    Ha valaki nem szereti annyira a vajas krémeket, az lazíthat a krémen. Verjünk fel egy kevés tejszínt és ezzel keverjük össze az alap citromos krémet így nem lesz annyira vajas. Díszíteni pedig bármivel lehet mindenkinek a fantáziájára van bízva.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá