Citromos torta recept

Hozzávalók:
- 40 dkg vaj
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál citromlé (de ízlés szerint lehet több vagy kevesebb is)
- 8 evőkanál cukor
- 6 dl tej
- 8 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
Díszítéshez:
- citrom vagy lime
- tejszínhab
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A sárgákat és a lisztet óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjéhez.
Kerek, 28 cm-es tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 150 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt három részre vágjuk a lapot.
Míg a piskóta megsül a krémhez a tejben simára keverjük a lisztet és a vaníliás cukrot. Állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg elválik az edény falától, majd kihűtjük.
A vajat cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel és a citromlével összekeverjük. A kihűlt tortalapokat megtöltjük a krémmel.
A díszítéshez félrerakhatunk egy kevés krémet. Én jelen esetben 2 dl tejszínt felvertem, ebbe raktam egy kevés citromot és ezzel vontam be a tortát. A limot, citromot karikázzunk fel, forgassuk bele kristálycukorba és ezzel díszítjük a torta tetejét.
Tipp:
Ha valaki nem szereti annyira a vajas krémeket, az lazíthat a krémen. Verjünk fel egy kevés tejszínt és ezzel keverjük össze az alap citromos krémet így nem lesz annyira vajas. Díszíteni pedig bármivel lehet mindenkinek a fantáziájára van bízva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »