Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos ricottatorta recept

Citromos ricottatorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:(egy 23 cm-es tortaformához)

    Az alaphoz

    • 10 dkg keksz, nálam vajas
    • 5 dkg zabpehely
    • 5 dkg őrölt mandula + a tetejére egy kevés szeletelve
    • 10 dkg olvasztott vaj

    A töltelékhez:

    • 50 dkg ricotta
    • 250 g mascarpone sajtkrém
    • 6 evőkanál porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál vaníliaaroma
    • fél limecitrom leve
    • 1 zöldcitrom reszelt héja
    • 10 dkg blansírozott őrölt mandula

    Elkészítése:

    Az alaphoz a száraz anyagokat egy aprítógépben összedolgozzuk az olvasztott vajjal együtt.

    Egy 23 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük egy negyed órára.

    A ricottát kikeverjük a cukorral, a citromlével, a citromhéjjal és a vaníliával, majd hozzá ütjük a tojásokat és a mascarponét, végül pedig a darált mandulát.

    Csomómentesre keverjük, ehhez egy habverőt használjunk.

    Ráöntjük az alapra, egy kevés szeletelt mandulával megszórjuk és 170-180°-on körülbelül 50 perc alatt szép pirosra sütjük

    Kihűlve szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá