Citromos ricottatorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:(egy 23 cm-es tortaformához)

Az alaphoz

  • 10 dkg keksz, nálam vajas
  • 5 dkg zabpehely
  • 5 dkg őrölt mandula + a tetejére egy kevés szeletelve
  • 10 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • 50 dkg ricotta
  • 250 g mascarpone sajtkrém
  • 6 evőkanál porcukor
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
  • fél limecitrom leve
  • 1 zöldcitrom reszelt héja
  • 10 dkg blansírozott őrölt mandula

Elkészítése:

Az alaphoz a száraz anyagokat egy aprítógépben összedolgozzuk az olvasztott vajjal együtt.

Egy 23 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük egy negyed órára.

A ricottát kikeverjük a cukorral, a citromlével, a citromhéjjal és a vaníliával, majd hozzá ütjük a tojásokat és a mascarponét, végül pedig a darált mandulát.

Csomómentesre keverjük, ehhez egy habverőt használjunk.

Ráöntjük az alapra, egy kevés szeletelt mandulával megszórjuk és 170-180°-on körülbelül 50 perc alatt szép pirosra sütjük

Kihűlve szeletelhető.