Citromkrém torta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek rizsliszt
- 6 ek eritrit vagy cukor
Krémhez:
- 5 dl tejszín
- 1 citrom
- 4 lap zselatin
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 5 dl tejszín
- citrom
Elkészítése:
A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet vagy cukrot, a tojások sárgáját és óvatosan belekeverjük a lisztet is.
A tésztát sütőpapírral borított tortaformába kanalazzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
A sütőpapírt lehúzzuk róla, majd ha kihűlt, háromba vágjuk.
A zselatint vízbe áztatjuk. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk és a cukorral együtt lábosba tesszük és kis lángon felolvasztjuk. Beletesszük a kinyomkodott, takaréklángon feloldott zselatint és hűvös helyre tesszük.
A tejszínt a vaníliás cukorral együtt kemény habbá verjük. Amikor a citromlé dermedni kezd, a habhoz keverjük.
A piskótát betöltjük a citromkrémmel, majd hűvös helyre tesszük amíg a krém megdermed.
Végül felverjük a tejszínt és a torta tetejét, oldalát megkenjük vele, illetve ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »