Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromkrém torta recept

Citromkrém torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek rizsliszt
    • 6 ek eritrit vagy cukor

    Krémhez:

    • 5 dl tejszín
    • 1 citrom
    • 4 lap zselatin
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 5 dl tejszín
    • citrom

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet vagy cukrot, a tojások sárgáját és óvatosan belekeverjük a lisztet is.

    A tésztát sütőpapírral borított tortaformába kanalazzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

    A sütőpapírt lehúzzuk róla, majd ha kihűlt, háromba vágjuk.

    A zselatint vízbe áztatjuk. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk és a cukorral együtt lábosba tesszük és kis lángon felolvasztjuk. Beletesszük a kinyomkodott, takaréklángon feloldott zselatint és hűvös helyre tesszük.

    A tejszínt a vaníliás cukorral együtt kemény habbá verjük. Amikor a citromlé dermedni kezd, a habhoz keverjük.

    A piskótát betöltjük a citromkrémmel, majd hűvös helyre tesszük amíg a krém megdermed.

    Végül felverjük a tejszínt és a torta tetejét, oldalát megkenjük vele, illetve ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá