Citromkrém torta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek rizsliszt
- 6 ek eritrit vagy cukor
Krémhez:
- 5 dl tejszín
- 1 citrom
- 4 lap zselatin
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 5 dl tejszín
- citrom
Elkészítése:
A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet vagy cukrot, a tojások sárgáját és óvatosan belekeverjük a lisztet is.
A tésztát sütőpapírral borított tortaformába kanalazzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
A sütőpapírt lehúzzuk róla, majd ha kihűlt, háromba vágjuk.
A zselatint vízbe áztatjuk. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk és a cukorral együtt lábosba tesszük és kis lángon felolvasztjuk. Beletesszük a kinyomkodott, takaréklángon feloldott zselatint és hűvös helyre tesszük.
A tejszínt a vaníliás cukorral együtt kemény habbá verjük. Amikor a citromlé dermedni kezd, a habhoz keverjük.
A piskótát betöltjük a citromkrémmel, majd hűvös helyre tesszük amíg a krém megdermed.
Végül felverjük a tejszínt és a torta tetejét, oldalát megkenjük vele, illetve ízlés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »