Citromkrém torta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek rizsliszt
- 6 ek eritrit vagy cukor
Krémhez:
- 5 dl tejszín
- 1 citrom
- 4 lap zselatin
- 1 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 5 dl tejszín
- citrom
Elkészítése:
A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet vagy cukrot, a tojások sárgáját és óvatosan belekeverjük a lisztet is.
A tésztát sütőpapírral borított tortaformába kanalazzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
A sütőpapírt lehúzzuk róla, majd ha kihűlt, háromba vágjuk.
A zselatint vízbe áztatjuk. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk és a cukorral együtt lábosba tesszük és kis lángon felolvasztjuk. Beletesszük a kinyomkodott, takaréklángon feloldott zselatint és hűvös helyre tesszük.
A tejszínt a vaníliás cukorral együtt kemény habbá verjük. Amikor a citromlé dermedni kezd, a habhoz keverjük.
A piskótát betöltjük a citromkrémmel, majd hűvös helyre tesszük amíg a krém megdermed.
Végül felverjük a tejszínt és a torta tetejét, oldalát megkenjük vele, illetve ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »