Citromkrém torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Citromkrém torta

Hozzávalók egy 24 cm-es formához:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek rizsliszt
  • 6 ek eritrit vagy cukor

Krémhez:

  • 5 dl tejszín
  • 1 citrom
  • 4 lap zselatin
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére:

  • 5 dl tejszín
  • citrom

Elkészítése:

A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet vagy cukrot, a tojások sárgáját és óvatosan belekeverjük a lisztet is.

A tésztát sütőpapírral borított tortaformába kanalazzuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

A sütőpapírt lehúzzuk róla, majd ha kihűlt, háromba vágjuk.

A zselatint vízbe áztatjuk. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk és a cukorral együtt lábosba tesszük és kis lángon felolvasztjuk. Beletesszük a kinyomkodott, takaréklángon feloldott zselatint és hűvös helyre tesszük.

A tejszínt a vaníliás cukorral együtt kemény habbá verjük. Amikor a citromlé dermedni kezd, a habhoz keverjük.

A piskótát betöltjük a citromkrémmel, majd hűvös helyre tesszük amíg a krém megdermed.

Végül felverjük a tejszínt és a torta tetejét, oldalát megkenjük vele, illetve ízlés szerint díszítjük.