Cinnamon roll sajttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alap:
- 150 g vajas keksz (teljes kiőrlésű is lehet, darálva)
- 80 g vaj (puha)
- 2 teáskanál fahéj
Krém:
- 250 g mascarpone
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl
- 2,5 dl tejszín
- 40 g keményítő
- 1 teáskanál vanília paszta
- 100 g cukor
Fahéjas csiga:
- 1 cs leveles tészta (előre nyújtott)
- 10 g vaj (olvasztva)
- 3 evőkanál fahéj
- 3 evőkanál barna cukor
Fahéjas szirup:
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáakanál cukor
- 1 evőkanál víz
Máz:
- 3 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál víz
Elkészítése:
A darált kekszhez hozzáadjuk a fahéjat és a vajat, majd jól összedolgozzuk. Egy 16 cm-es kapcsos tortaforma alján elegyengetjük és az oldalához másfél ujjnyi magas peremet nyomkodunk. Ez fogja majd meg a krém nagy részét.
A sajttorta összes hozzávalóját robotgéppel csomómentesre összekeverjük és a tésztára öntjük.
A tortaformát 3 réteg alufóliával becsomagolva, egy ujjnyi vastag vízzel teli tepsibe helyezve, kb 2 órán át 160 fokon sütjük. Ezalatt ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert szétreped a torta teteje! Amikor kivettük a sütőből és kihámoztuk a fóliából, akkor látni fogjuk hogy kissé remegős, nyersnek tűnő állaga van.
Ezután hagyjuk kihűlni, majd formájában hagyva tegyük hűtőbe minimum 6 órára vagy akár egy éjszakára.
A levelestésztát olvasztott vajjal alaposan megkenjük. Megszórjuk fahéjjal és a barna cukorral, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A csíkokat félbehajtjuk szórt felükkel kifelé, majd egy 16 cm-es formába helyezzük csiga alakban szorosan, végeiket ujjunkkal összetapasztva. Kevés barna cukorral még meghintjük a tetejét.
180 fokon aranybarnára sütjük, majd formájában hagyjuk kihűlni.
A sajttortánkat kivesszük a hűtőből és óvatosan kivesszük a formából. A fahéjas csigát finoman tányérra borítjuk, majd onnan átfordítjuk a torta tetejére. Kicsit egyengethetünk rajta, hogy illeszkedjen a torta széléhez.
A sziruphoz a fahéjat, cukrot és vizet egy kis bögrében fél percre mikróba tesszük, majd jól átkeverjük és hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a porcukrot a vízzel elkeverjük, majd a csiga vonalait követve egy kiskanállal körbe-körbe csorgatjuk rá a mázat, végül pedig a kihűlt szirupot is. Kevés fahéjjal még meghintjük.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »