Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cinnamon roll sajttorta recept

Cinnamon roll sajttorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Alap:

    • 150 g vajas keksz (teljes kiőrlésű is lehet, darálva)
    • 80 g vaj (puha)
    • 2 teáskanál fahéj

    Krém:

    • 250 g mascarpone
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl
    • 2,5 dl tejszín
    • 40 g keményítő
    • 1 teáskanál vanília paszta
    • 100 g cukor

    Fahéjas csiga:

    • 1 cs leveles tészta (előre nyújtott)
    • 10 g vaj (olvasztva)
    • 3 evőkanál fahéj
    • 3 evőkanál barna cukor

    Fahéjas szirup:

    • 1 teáskanál fahéj
    • 1 teáakanál cukor
    • 1 evőkanál víz

    Máz:

    • 3 evőkanál porcukor
    • 1 evőkanál víz

    Elkészítése:

    A darált kekszhez hozzáadjuk a fahéjat és a vajat, majd jól összedolgozzuk. Egy 16 cm-es kapcsos tortaforma alján elegyengetjük és az oldalához másfél ujjnyi magas peremet nyomkodunk. Ez fogja majd meg a krém nagy részét.

    A sajttorta összes hozzávalóját robotgéppel csomómentesre összekeverjük és a tésztára öntjük.

    A tortaformát 3 réteg alufóliával becsomagolva, egy ujjnyi vastag vízzel teli tepsibe helyezve, kb 2 órán át 160 fokon sütjük. Ezalatt ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert szétreped a torta teteje! Amikor kivettük a sütőből és kihámoztuk a fóliából, akkor látni fogjuk hogy kissé remegős, nyersnek tűnő állaga van.

    Ezután hagyjuk kihűlni, majd formájában hagyva tegyük hűtőbe minimum 6 órára vagy akár egy éjszakára.

    A levelestésztát olvasztott vajjal alaposan megkenjük. Megszórjuk fahéjjal és a barna cukorral, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A csíkokat félbehajtjuk szórt felükkel kifelé, majd egy 16 cm-es formába helyezzük csiga alakban szorosan, végeiket ujjunkkal összetapasztva. Kevés barna cukorral még meghintjük a tetejét.

    180 fokon aranybarnára sütjük, majd formájában hagyjuk kihűlni.

    A sajttortánkat kivesszük a hűtőből és óvatosan kivesszük a formából. A fahéjas csigát finoman tányérra borítjuk, majd onnan átfordítjuk a torta tetejére. Kicsit egyengethetünk rajta, hogy illeszkedjen a torta széléhez.

    A sziruphoz a fahéjat, cukrot és vizet egy kis bögrében fél percre mikróba tesszük, majd jól átkeverjük és hagyjuk kihűlni.

    A mázhoz a porcukrot a vízzel elkeverjük, majd a csiga vonalait követve egy kiskanállal körbe-körbe csorgatjuk rá a mázat, végül pedig a kihűlt szirupot is. Kevés fahéjjal még meghintjük.

    Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek