Hozzávalók:
Alap:
Krém:
Fahéjas csiga:
Fahéjas szirup:
Máz:
Elkészítése:
A darált kekszhez hozzáadjuk a fahéjat és a vajat, majd jól összedolgozzuk. Egy 16 cm-es kapcsos tortaforma alján elegyengetjük és az oldalához másfél ujjnyi magas peremet nyomkodunk. Ez fogja majd meg a krém nagy részét.
A sajttorta összes hozzávalóját robotgéppel csomómentesre összekeverjük és a tésztára öntjük.
A tortaformát 3 réteg alufóliával becsomagolva, egy ujjnyi vastag vízzel teli tepsibe helyezve, kb 2 órán át 160 fokon sütjük. Ezalatt ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert szétreped a torta teteje! Amikor kivettük a sütőből és kihámoztuk a fóliából, akkor látni fogjuk hogy kissé remegős, nyersnek tűnő állaga van.
Ezután hagyjuk kihűlni, majd formájában hagyva tegyük hűtőbe minimum 6 órára vagy akár egy éjszakára.
A levelestésztát olvasztott vajjal alaposan megkenjük. Megszórjuk fahéjjal és a barna cukorral, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A csíkokat félbehajtjuk szórt felükkel kifelé, majd egy 16 cm-es formába helyezzük csiga alakban szorosan, végeiket ujjunkkal összetapasztva. Kevés barna cukorral még meghintjük a tetejét.
180 fokon aranybarnára sütjük, majd formájában hagyjuk kihűlni.
A sajttortánkat kivesszük a hűtőből és óvatosan kivesszük a formából. A fahéjas csigát finoman tányérra borítjuk, majd onnan átfordítjuk a torta tetejére. Kicsit egyengethetünk rajta, hogy illeszkedjen a torta széléhez.
A sziruphoz a fahéjat, cukrot és vizet egy kis bögrében fél percre mikróba tesszük, majd jól átkeverjük és hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a porcukrot a vízzel elkeverjük, majd a csiga vonalait követve egy kiskanállal körbe-körbe csorgatjuk rá a mázat, végül pedig a kihűlt szirupot is. Kevés fahéjjal még meghintjük.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.