Chilis csokoládétorta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé (legalább 70 %-os)
- 8 dkg őrölt dió
- 1 ek dióolaj (helyette étolaj is jó)
- 1 kisebb chili apróra vágva (helyette 1 kk chili pehely őrölve)
- csipet só
Joghurtszósz:
- 4 dl görög joghurt
- méz
- fahéj
- chilipor
Díszítés:
- 8 dkg csokoládéforgács
Elkészítése:
A vajat és a csokoládét gőz felett összeolvasztjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajas csokoládét, a diót, az olajat és a chilit.
A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük és lazán összeforgatjuk a csokoládés résszel.
A masszát egy vajazott, lisztezett 20 cm-es tortaformába öntjük és előmelegített, 180 °C-on kb 20-25 percig sütjük.
Ha a torta kihűlt csokoládéforgáccsal díszítjük és mézes-chilis joghurtszósszal kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.