Chilis csokoládétorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé (legalább 70 %-os)
  • 8 dkg őrölt dió
  • 1 ek dióolaj (helyette étolaj is jó)
  • 1 kisebb chili apróra vágva (helyette 1 kk chili pehely őrölve)
  • csipet só

Joghurtszósz:

  • 4 dl görög joghurt
  • méz
  • fahéj
  • chilipor

Díszítés:

  • 8 dkg csokoládéforgács

Elkészítése:

A vajat és a csokoládét gőz felett összeolvasztjuk.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajas csokoládét, a diót, az olajat és a chilit.

A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük és lazán összeforgatjuk a csokoládés résszel.

A masszát egy vajazott, lisztezett 20 cm-es tortaformába öntjük és előmelegített, 180 °C-on kb 20-25 percig sütjük.

Ha a torta kihűlt csokoládéforgáccsal díszítjük és mézes-chilis joghurtszósszal kínáljuk.