Bounty torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 80 g lágy vaj
- 80 g cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 g finomliszt
- csipet só
- 1 tk sütőpor
- 20 g kakaópor
Krém:
- 4 dl tej
- 2 ek búzadara
- 80 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 100 g vaj
- 150 g kókuszreszelék
Máz:
- 160 g tejcsoki
- 80 ml tejszín (30 %-os)
Elkészítése:
Tészta:
A puha vajat a cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és azzal is alaposan elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sütőport, sót és a kakaóport, majd az egészet homogénre keverjük.
A sütőforma alját sütőpapírral béleljük, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!).
A kész lapot rácsra téve kihűtjük.
Krém:
A búzadarát és a kétféle cukrot egy edénybe mérjük, majd felöntjük a tejjel és felfőzzük. Ne ilyedjünk meg, nem lesz sűrű!
Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket és elkeverjük, majd a vajat is beledolgozzuk a krémbe.
Összeállítás:
A lapot egy nagyobb tálcára vagy tányérra tesszük és visszatesszük köré a tortakarikát, csak a belsejét kibéleljük sütőpapaírral, majd a lapra rákenjük egyenletesen a kókuszos tölteléket.
Elkészítjük a mázat. A csokira ráöntjük a forró tejszínt és elkeverjük. Ha nem oldódna fel teljesen a csoki, akkor tegyük be pár másodpercre a mikróba. A mázat ráöntjük a sütire és dermedésig fűtőbe tesszük.