Bounty torta recept

Hozzávalók 26 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál víz
- 10 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 12 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
Csokis krém:
- 20 dkg étcsokokoládé
- 2 dl habtejszín
Kókuszos krém:
- 7 dl tej
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 15 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük, majd a többi hozzávalót is belerakjuk.
Vajazott, lisztezett formába simítjuk a masszát és 180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk.
A kész piskótát kivesszük a formából és rácsra téve kihűtjük.
A csokis krémhez a tejszínbe daraboljuk a csokit és megmelegítjük, amíg a csoki fel nem olvad, majd betesszük a hűtőbe.
Közben elkészítjük a kókuszos krémet. A pudingot a tejjel, a cukorral megfőzzük. Még langyosan robotgéppel belekavarjuk a kókuszreszeléket és a vajat, majd kihűtjük.
A kihűlt csokis krémet robotgéppel keményre felverjük.
A piskótát kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük a csokis krémmel, majd rákenjük a kókuszos krémet, de ebből hagyunk a torta bevonására is, majd jöhet rá a második lap. A megmaradt krémmel befedjük a tortánkat, ízlés szerint díszítjük és hűtőbe rakjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »