Bomba jó torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótatekercs:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál kristálycukor
- 5 evőkanál liszt
- késhegynyi sütőpor
Töltelék:
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 evőkanál rum
Belseje:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 12 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 2 púpozott evőkanál kakaópor
- 2,5 dl tej
- 10 dkg 70 %-os étcsokoládé
- 1,5 dkg zselatin (por állagú)
- 2,5 dl habtejszín
- 2 evőkanál rum vagy aroma
Elkészítése:
A tojásokból piskótát készítünk a szokott módon. A masszát egy 26*37 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük 180 fokon.
A sütőből kivéve még melegen feltekerjük és hagyjuk kihűlni, melyet a következő krémmel töltünk meg.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a rumot. A kihűlt piskótát megtöltjük, ismét feltekerjük, majd hűtőbe tesszük. Felhasználás előtt ujjnyi szeletekre vágjuk.
A torta belsejéhez a tojások sárgáját a két féle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a fahéjat, majd a kakaót. A tejet felmelegítjük, majd bele tesszük az étcsokoládét, amikor elolvadt a tojásos masszához adjuk és gőz felett besűrítjük. A zselatint kb 0,5 dl vízben feloldjuk és melegen a krémhez keverjük, melyet kihűtünk. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
Ekkor 1 cm vastagságúra felszeleteljük a töltött piskótatekercset, kibélelünk egy gömbölyded hasú üveg vagy porcelán tálat folpackkal és körbe belerakjuk a piskóta tekercseket, annyit félre teszünk, mellyel a tálat zárjuk.
Beleöntjük a krémet és végül a piskóta tekerccsel zárjuk, melyet folpackkal betakarjuk.
3-4 óráig hűtőbe tesszük és tálaláskor kiborítjuk a tálból és mint a tortát, szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »