Hozzávalók:
Piskótatekercs:
Töltelék:
Belseje:
Elkészítése:
A tojásokból piskótát készítünk a szokott módon. A masszát egy 26*37 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük 180 fokon.
A sütőből kivéve még melegen feltekerjük és hagyjuk kihűlni, melyet a következő krémmel töltünk meg.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a rumot. A kihűlt piskótát megtöltjük, ismét feltekerjük, majd hűtőbe tesszük. Felhasználás előtt ujjnyi szeletekre vágjuk.
A torta belsejéhez a tojások sárgáját a két féle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a fahéjat, majd a kakaót. A tejet felmelegítjük, majd bele tesszük az étcsokoládét, amikor elolvadt a tojásos masszához adjuk és gőz felett besűrítjük. A zselatint kb 0,5 dl vízben feloldjuk és melegen a krémhez keverjük, melyet kihűtünk. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
Ekkor 1 cm vastagságúra felszeleteljük a töltött piskótatekercset, kibélelünk egy gömbölyded hasú üveg vagy porcelán tálat folpackkal és körbe belerakjuk a piskóta tekercseket, annyit félre teszünk, mellyel a tálat zárjuk.
Beleöntjük a krémet és végül a piskóta tekerccsel zárjuk, melyet folpackkal betakarjuk.
3-4 óráig hűtőbe tesszük és tálaláskor kiborítjuk a tálból és mint a tortát, szeleteljük.