Bomba jó torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskótatekercs:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 5 evőkanál liszt
  • késhegynyi sütőpor

Töltelék:

  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 evőkanál rum

Belseje:

  • 5 tojássárgája
  • 12 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2 púpozott evőkanál kakaópor
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg 70 %-os étcsokoládé
  • 1,5 dkg zselatin (por állagú)
  • 2,5 dl habtejszín
  • 2 evőkanál rum vagy aroma

Elkészítése:

A tojásokból piskótát készítünk a szokott módon. A masszát egy 26*37 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük 180 fokon.

A sütőből kivéve még melegen feltekerjük és hagyjuk kihűlni, melyet a következő krémmel töltünk meg.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a rumot. A kihűlt piskótát megtöltjük, ismét feltekerjük, majd hűtőbe tesszük. Felhasználás előtt ujjnyi szeletekre vágjuk.

A torta belsejéhez a tojások sárgáját a két féle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a fahéjat, majd a kakaót. A tejet felmelegítjük, majd bele tesszük az étcsokoládét, amikor elolvadt a tojásos masszához adjuk és gőz felett besűrítjük. A zselatint kb 0,5 dl vízben feloldjuk és melegen a krémhez keverjük, melyet kihűtünk. Végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt.

Ekkor 1 cm vastagságúra felszeleteljük a töltött piskótatekercset, kibélelünk egy gömbölyded hasú üveg vagy porcelán tálat folpackkal és körbe belerakjuk a piskóta tekercseket, annyit félre teszünk, mellyel a tálat zárjuk.

Beleöntjük a krémet és végül a piskóta tekerccsel zárjuk, melyet folpackkal betakarjuk.

3-4 óráig hűtőbe tesszük és tálaláskor kiborítjuk a tálból és mint a tortát, szeleteljük.