Bohócos pudingos torta recept

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 6 csapott ek finomliszt
- 6 ek cukor
- 0,5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 25 g zselatin
- 0,5 dl víz
- 5 dl habtejszín
- 5 ek cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 1 közepes körte
- 1 közepes mandarin
- 10 g szőlő (2 szem)
- 0,5 közepes db kivi
- alma
- 1 csomag színtelen tortazselé
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákhoz keverjük a cukrot és óvatosan beleforgatjuk a habot.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a habhoz adjuk fakanál segítségével és óvatosan összedolgozzuk.
Vajjal kikent, liszttel meghintett, kapcsos tortaformába öntjük és tűpróbáig sütjük 180 fokon. Amikor megsült és kihűlt, kivesszük a formából.
A krémhez a zselatint felmelegítjük a vízben.
A tejszínt a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a feloldott zselatint és még pár percig keverjük.
A tejhez adjuk a pudingport, vaníliás cukrot, majd sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, óvatosan összekeverjük a habbal és rákenjük a tészta tetejére. 1 óra hosszára hűtőbe tesszük.
A körtét felszeleteljük, 1-1 szeletet a megdermedt krémre teszünk. 1-1 kiviszelet a bohócok szemei, feldarabolt szőlőszemek a haja, megpucolt mandarinszeletek a sapkája, és az almából kivágjuk az orrát és a száját.
A színtelen tortazselét a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, leöntjük vele a tortát és pár órahosszára hűtőbe tesszük.
Miután megdermedt, tálcára tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »