Bohócos pudingos torta recept

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 6 csapott ek finomliszt
- 6 ek cukor
- 0,5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 25 g zselatin
- 0,5 dl víz
- 5 dl habtejszín
- 5 ek cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
- 1 közepes körte
- 1 közepes mandarin
- 10 g szőlő (2 szem)
- 0,5 közepes db kivi
- alma
- 1 csomag színtelen tortazselé
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákhoz keverjük a cukrot és óvatosan beleforgatjuk a habot.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a habhoz adjuk fakanál segítségével és óvatosan összedolgozzuk.
Vajjal kikent, liszttel meghintett, kapcsos tortaformába öntjük és tűpróbáig sütjük 180 fokon. Amikor megsült és kihűlt, kivesszük a formából.
A krémhez a zselatint felmelegítjük a vízben.
A tejszínt a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a feloldott zselatint és még pár percig keverjük.
A tejhez adjuk a pudingport, vaníliás cukrot, majd sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, óvatosan összekeverjük a habbal és rákenjük a tészta tetejére. 1 óra hosszára hűtőbe tesszük.
A körtét felszeleteljük, 1-1 szeletet a megdermedt krémre teszünk. 1-1 kiviszelet a bohócok szemei, feldarabolt szőlőszemek a haja, megpucolt mandarinszeletek a sapkája, és az almából kivágjuk az orrát és a száját.
A színtelen tortazselét a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük, leöntjük vele a tortát és pár órahosszára hűtőbe tesszük.
Miután megdermedt, tálcára tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »