Barackos, túrós joghurttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
- 50 dkg darált keksz
- 35 dkg olvasztott vaj
- 4 evőkanál baracklekvár
- 50 dkg túró
- 50 dkg barackos joghurt
- 15 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja és facsart leve
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2,5 dl tejszín
- 60 g zselatinfix
- 1 üveg barack befőtt
- 12 g színtelen tortazselé
- 2,5 dl tejszín
- 10 g habfixáló
Elkészítése:
A darált kekszet egy nagy tálba szórom. A vajat felolvasztom és a kekszhez adom a lekvárral együtt, alaposan összedolgozom.
A torta karimát bevonom folpackkal és a későbbi tortatálra helyezem, majd egyenletesen belenyomkodom a kekszes-vajas masszát.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verem, a többi hozzávalót a zselatinfix kivételével egy mély tálba teszem és robotgéppel összedolgozom. Ha ez megvan, a krémhez adom a zselatinfixet, jól eldolgozom, majd fakanállal, óvatos mozdulatokkal belekeverem a tejszínhabot.
Mikor a krém már egyenletes, a kekszmassza tetejére simítom és 3-4 órára hűtőszekrénybe teszem.
A barackbefőttet lecsepegtetem és cikkekre vágom, majd a már megdermedt krém tetejére rakosgatom „csiga” vonalban, úgy, hogy kb 1,5 cm hely maradjon a torta szélén.
Alufólia csíkkal körbekerítem a gyümölcsréteget. A tortazselét a tasakon leírtak szerint elkészítem és a barackra öntöm.
Ismét hűtés következik, majd habfixálóval kemény habbá verem a tejszínt, csillagcsöves habzsákba teszem és tetszés szerint díszítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »