Vörösbabos penne recept

Hozzávalók:
- 1 konzerv vörösbab
- 150 g teljes kiőrlésű penne (természetesen bármilyen másfajta tészta is jó)
- 3 dl passzírozott paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. barna cukor
- 1 mk só + 1 mk a tészta főzővizébe
- csipet vegeta
- csipet bors
- 1 mk oregánó
- 1 mk bazsalikom
- 1 mk kakukkfű
- 1 ek olívaolaj
- 2 dl víz a szószhoz + a tésztához annyi, amennyi bőven ellepi
Elkészítése:
A kétféle hagymát meghámozom, megmosom. A vöröshagymát felaprítom.
Egy magasabb falú serpenyőben felhevítem az olívaolajat és megdinsztelem rajta a vöröshagymát. Amikor az üvegessé válik, fokhagymanyomóval rátöröm a fokhagymát. Néhányszor átforgatom, majd ráöntöm a passzírozott paradicsomot, amivel alaposan elkeverem.
A szószt meghintem a fűszerekkel, hozzáadom a 2 dl vizet és közepes lángon 15 percig forralom, hogy a hagymák teljesen átpuhuljanak. Ennyi idő alatt tökéletesre sűrűsödik a szaft.
A vörösbabot leszűröm, átmosom és az ételbe teszem. Alapos keverés, valamint további 5 perc főzés után elzárom alatta a lángot.
A tésztát sós vízben megfőzöm, leszűröm, végső lépésként pedig a szószhoz keverem.
Rövid hűtés után tálalom a babos tésztát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »