Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós csusza recept

Túrós csusza
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg húsos szalonna
    • 1 liter tejföl
    • 75 dkg túró
    • 30 dkg csusza tészta
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A szalonnát felvágjuk, majd kisütjük a zsírját. Ha megpirultak, vegyük ki a szalonnadarabokat a zsírból.

    A laska tésztát hagyományos módon bő, forró vízben főzzük ki. Szűrjük le a tésztát, jól csepegtessük le, majd forrón öntsük egy tálba.

    A kisült zsírt öntsük a tésztára és jól keverjük össze.

    A túrót keverjük el a tejföllel, majd keverjük össze a kifőtt tésztával. Rakjuk egy hőálló tálba. A tetejére rakjuk rá a pirított szalonnát és előmelegített, 180 fokos sütőben rövid idő alatt (kb 15 perc) süssük át annyira, hogy felül kicsit megpiruljon, de belül még szaftos maradjon, ne száradjon ki!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá