Túrós csusza

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Túrós csusza

Hozzávalók:

  • 20 dkg húsos szalonna
  • 1 liter tejföl
  • 75 dkg túró
  • 30 dkg csusza tészta
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A szalonnát felvágjuk, majd kisütjük a zsírját. Ha megpirultak, vegyük ki a szalonnadarabokat a zsírból.

A laska tésztát hagyományos módon bő, forró vízben főzzük ki. Szűrjük le a tésztát, jól csepegtessük le, majd forrón öntsük egy tálba.

A kisült zsírt öntsük a tésztára és jól keverjük össze.

A túrót keverjük el a tejföllel, majd keverjük össze a kifőtt tésztával. Rakjuk egy hőálló tálba. A tetejére rakjuk rá a pirított szalonnát és előmelegített, 180 fokos sütőben rövid idő alatt (kb 15 perc) süssük át annyira, hogy felül kicsit megpiruljon, de belül még szaftos maradjon, ne száradjon ki!