Túrófánk lekvárral töltve recept

Hozzávalók:
- 200 g túró
- 200 g rétesliszt
- csipet só
- 100 g tejföl
- 2 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 narancs héja
- 20 ml olaj a formázáshoz
- 60 g lekvár
- kb 400 ml olaj a sütéshez
Elkészítése:
A túrófánkhoz a túrót egy villával áttörjük, ezután összekeverjük a rétesliszttel, a sóval, a tejföllel, a cukorral, a tojással és a szódabikarbónával. Ízesítésnek egy narancs héját is belereszelhetjük a tésztába.
Kevés olajjal bekenjük a tenyerünket és nagyjából golflabda méretű golyócskákat formázunk a masszából. A golyócskákat egy tányérra tesszük pihenni, amíg a sütéshez használt olajat egy kisebb méretű lábasban vagy gyorsforralóban 150-155 fokosra melegítjük.
A kis fánkocskákat újra átforgatjuk a kezünkben, hogy biztosan szép gömbök legyenek, majd az olajba tesszük. Hajlamosak letapadni az edény aljára, így kb egy fél perc sütés után egy kicsit meg kell mozgatni, hogy feljöjjenek az olaj felszínére.
Amíg aranybarnára sülnek, el is készülnek, ez nálam 7-8 percig tartott. A kisült fánkokat egy papírral borított tányéron leitatjuk, hogy ne legyenek zsírosak.
Megtöltjük a habzsákunkat lekvárral és a végét éppen csak lecsippentjük, hogy hegyes maradjon. A még meleg fánkokba szúrjuk a habzsákot és mindegyiket megtöltjük 3-5 grammnyi lekvárral.
Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
Ezt a receptet nutellával láttam megtöltve, de nekem jobban tetszett a lekváros megoldás.
Amíg forró, a fánk beissza a vaníliás porcukrot. Kb 16 db jön ki ebből az adagból, ki mekkora fánkot gyúr össze.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »