Túrófánk lekvárral töltve recept

Hozzávalók:
- 200 g túró
- 200 g rétesliszt
- csipet só
- 100 g tejföl
- 2 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 narancs héja
- 20 ml olaj a formázáshoz
- 60 g lekvár
- kb 400 ml olaj a sütéshez
Elkészítése:
A túrófánkhoz a túrót egy villával áttörjük, ezután összekeverjük a rétesliszttel, a sóval, a tejföllel, a cukorral, a tojással és a szódabikarbónával. Ízesítésnek egy narancs héját is belereszelhetjük a tésztába.
Kevés olajjal bekenjük a tenyerünket és nagyjából golflabda méretű golyócskákat formázunk a masszából. A golyócskákat egy tányérra tesszük pihenni, amíg a sütéshez használt olajat egy kisebb méretű lábasban vagy gyorsforralóban 150-155 fokosra melegítjük.
A kis fánkocskákat újra átforgatjuk a kezünkben, hogy biztosan szép gömbök legyenek, majd az olajba tesszük. Hajlamosak letapadni az edény aljára, így kb egy fél perc sütés után egy kicsit meg kell mozgatni, hogy feljöjjenek az olaj felszínére.
Amíg aranybarnára sülnek, el is készülnek, ez nálam 7-8 percig tartott. A kisült fánkokat egy papírral borított tányéron leitatjuk, hogy ne legyenek zsírosak.
Megtöltjük a habzsákunkat lekvárral és a végét éppen csak lecsippentjük, hogy hegyes maradjon. A még meleg fánkokba szúrjuk a habzsákot és mindegyiket megtöltjük 3-5 grammnyi lekvárral.
Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
Ezt a receptet nutellával láttam megtöltve, de nekem jobban tetszett a lekváros megoldás.
Amíg forró, a fánk beissza a vaníliás porcukrot. Kb 16 db jön ki ebből az adagból, ki mekkora fánkot gyúr össze.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »