Túrófánk lekvárral töltve recept
Hozzávalók:
- 200 g túró
- 200 g rétesliszt
- csipet só
- 100 g tejföl
- 2 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 tk szódabikarbóna
- 1 narancs héja
- 20 ml olaj a formázáshoz
- 60 g lekvár
- kb 400 ml olaj a sütéshez
Elkészítése:
A túrófánkhoz a túrót egy villával áttörjük, ezután összekeverjük a rétesliszttel, a sóval, a tejföllel, a cukorral, a tojással és a szódabikarbónával. Ízesítésnek egy narancs héját is belereszelhetjük a tésztába.
Kevés olajjal bekenjük a tenyerünket és nagyjából golflabda méretű golyócskákat formázunk a masszából. A golyócskákat egy tányérra tesszük pihenni, amíg a sütéshez használt olajat egy kisebb méretű lábasban vagy gyorsforralóban 150-155 fokosra melegítjük.
A kis fánkocskákat újra átforgatjuk a kezünkben, hogy biztosan szép gömbök legyenek, majd az olajba tesszük. Hajlamosak letapadni az edény aljára, így kb egy fél perc sütés után egy kicsit meg kell mozgatni, hogy feljöjjenek az olaj felszínére.
Amíg aranybarnára sülnek, el is készülnek, ez nálam 7-8 percig tartott. A kisült fánkokat egy papírral borított tányéron leitatjuk, hogy ne legyenek zsírosak.
Megtöltjük a habzsákunkat lekvárral és a végét éppen csak lecsippentjük, hogy hegyes maradjon. A még meleg fánkokba szúrjuk a habzsákot és mindegyiket megtöltjük 3-5 grammnyi lekvárral.
Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
Ezt a receptet nutellával láttam megtöltve, de nekem jobban tetszett a lekváros megoldás.
Amíg forró, a fánk beissza a vaníliás porcukrot. Kb 16 db jön ki ebből az adagból, ki mekkora fánkot gyúr össze.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










