Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töki pompos – Kenyérlángos recept

Töki pompos – Kenyérlángos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 1 tk cukor
    • 1 dl langyos tej
    • 2 kk só
    • 2 ek olaj
    • kb 1,5 dl langyos víz- amennyit felvesz a tészta

    Feltéthez:

    • tejföl( ízlés szerint)
    • bacon
    • sonka
    • szalonna
    • 1 közepes vöröshagyma
    • sajt

    Sütőforma kenéséhez:

    • zsír

    Elkészítése:

    A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk és a sóval elkeverjük. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a vízzel, olajjal együtt. A tésztát jól kidolgozzuk, akár dagasztógép segítségével, majd egy konyharuhával letakarva kb 1 órát kelesztjük langyos helyen.

    Ha szépen megkelt, átgyúrjuk, kézzel formázzuk, a sütőformába igazítjuk és megkenjük a tejföllel, megszórjuk a kockákra vágott szalonnával (illetve az ízlés szerint választott feltéttel) és a karikára vágott hagymával. Frissen őrölt borsot hinthetünk rá és sajtot reszelünk a tetejére.

    Előmelegített (közepesen meleg) sütőben sütjük kb 20 percet.

    Tipp:

    A feltétet ízlésünk szerint változtathatjuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá