Töki pompos gluténmentesen recept

Hozzávalók:
Tészta:
2 krumpli
kb 3 dl krumpli főzőlé
40 dkg GM kenyérliszt (nálam Schar és Glutenix)
10 dkg rizsliszt
1 cs szárított élesztő
1 kávéskanál só
A tetejére:
3 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt
20 dkg kockázott bacon
2 fej lilahagyma
Elkészítése:
A krumplit enyhén sós vízben megfőzzük, ha kész, a főzőlevét félretesszük, a krumplit áttörjük és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűltek összeállítjuk a tésztát. Az összes hozzávalót a robotgép táljába mérjük és kidagasztjuk (természetesen kézzel is végezhetjük).
A kész tésztát letakarva, meleg helyen fél órán át kelesztjük.
Közben a tejfölben elkeverjük a felaprított fokhagymát és a reszelt sajtot, a bacont és az apróra vágott hagymát is. Só nem szükséges hozzá!
Ha megkelt a tészta, előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tésztát kinyújtjuk és zsírozott a tepsibe helyezzük, megkenjük a sajtos fokhagymás baconös tejföllel.
Kb 30 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »