Töki pompos gluténmentesen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

2 krumpli
kb 3 dl krumpli főzőlé
40 dkg GM kenyérliszt (nálam Schar és Glutenix)
10 dkg rizsliszt
1 cs szárított élesztő
1 kávéskanál só

A tetejére:

3 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt
20 dkg kockázott bacon
2 fej lilahagyma

Elkészítése:

A krumplit enyhén sós vízben megfőzzük, ha kész, a főzőlevét félretesszük, a krumplit áttörjük és hagyjuk kihűlni.

Ha kihűltek összeállítjuk a tésztát. Az összes hozzávalót a robotgép táljába mérjük és kidagasztjuk (természetesen kézzel is végezhetjük).

A kész tésztát letakarva, meleg helyen fél órán át kelesztjük.

Közben a tejfölben elkeverjük a felaprított fokhagymát és a reszelt sajtot, a bacont és az apróra vágott hagymát is. Só nem szükséges hozzá!

Ha megkelt a tészta, előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

A tésztát kinyújtjuk és zsírozott a tepsibe helyezzük, megkenjük a sajtos fokhagymás baconös tejföllel.

Kb 30 perc alatt megsütjük.