Tésztasaláta gazdagon recept
Hozzávalók:
- 50 dkg száraztészta
- 1 csomó újhagyma
- 40 dkg gomba
- 2 db kápia paprika
- 20 dkg szeletelt bacon
- 30 dkg parenyica
- 30 dkg koktél paradicsom
- 20 dkg olívabogyó (fekete, zöld)
- 2 ek olívaolaj
- 1 marék bazsalikom levél
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A tésztát (masni, orsó, fodros nagykocka, széles metélt) forrásban lévő sós vízben kifőzöm. Ha kész hideg vízzel leöblítem és lecsepegtetem.
Nagy méretű lábasban olajat hevítek, majd erős tűzön zsírjára pirítom a vékonyan felszeletelt gombát, amire kevés borsot darálok, majd hozzáadom a kis kockára vágott kápia paprikát, pár percig pirítom majd hozzáadom a kockára vágott bacont és a zöldjével együtt felszeletelt újhagymát.
Pár perc pirítás után hozzáadom a tésztát, az olajbogyót, a felaprított sajtot, paradicsomot és elkeverem.
Végül belekeverem a felaprított bazsalikomot és hidegen tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









