Tésztasaláta gazdagon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg száraztészta
  • 1 csomó újhagyma
  • 40 dkg gomba
  • 2 db kápia paprika
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 30 dkg parenyica
  • 30 dkg koktél paradicsom
  • 20 dkg olívabogyó (fekete, zöld)
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 marék bazsalikom levél
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A tésztát (masni, orsó, fodros nagykocka, széles metélt) forrásban lévő sós vízben kifőzöm. Ha kész hideg vízzel leöblítem és lecsepegtetem.

Nagy méretű lábasban olajat hevítek, majd erős tűzön zsírjára pirítom a vékonyan felszeletelt gombát, amire kevés borsot darálok, majd hozzáadom a kis kockára vágott kápia paprikát, pár percig pirítom majd hozzáadom a kockára vágott bacont és a zöldjével együtt felszeletelt újhagymát.

Pár perc pirítás után hozzáadom a tésztát, az olajbogyót, a felaprított sajtot, paradicsomot és elkeverem.

Végül belekeverem a felaprított bazsalikomot és hidegen tálalom.