Tejszínes gombás pulykamell farfalle recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 20 dkg farfalle durum tészta
- 40 dkg pulykamell
- egy üveg gomba
- 2 dl 30 %-os tejszín
- 10 dkg teavaj
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A farfalle tésztát forrásban lévő, sós vízben 10 perc alatt félkészre főzzük, majd ha félpuha, akkor leszűrjük.
Amíg melegszik a tészta főzővize, addig a pulykamellet falatnyi kockákra vágom, sóval megszórom.
Felmelegített teavajon megpárolom a gombát, majd hozzáadom a pulykamellet. Frissen őrölt borssal meghintem. Miután teljesen megpuhult a pulykamell, hozzáadom a zsíros tejszínt és 4 dl vizet, majd együtt főzöm tovább 10-12 percig.
A végén hozzáadom a félkészre előfőzött tésztát és lassú tűzön addig főzöm, amíg a tészta teljesen megfő és egy szószos egytálételt kapok.
Reszelt sajttal, frissen őrölt borssal tálalom.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.