Tejszínes gombás pulykamell farfalle recept

Hozzávalók:
- 20 dkg farfalle durum tészta
- 40 dkg pulykamell
- egy üveg gomba
- 2 dl 30 %-os tejszín
- 10 dkg teavaj
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A farfalle tésztát forrásban lévő, sós vízben 10 perc alatt félkészre főzzük, majd ha félpuha, akkor leszűrjük.
Amíg melegszik a tészta főzővize, addig a pulykamellet falatnyi kockákra vágom, sóval megszórom.
Felmelegített teavajon megpárolom a gombát, majd hozzáadom a pulykamellet. Frissen őrölt borssal meghintem. Miután teljesen megpuhult a pulykamell, hozzáadom a zsíros tejszínt és 4 dl vizet, majd együtt főzöm tovább 10-12 percig.
A végén hozzáadom a félkészre előfőzött tésztát és lassú tűzön addig főzöm, amíg a tészta teljesen megfő és egy szószos egytálételt kapok.
Reszelt sajttal, frissen őrölt borssal tálalom.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »