Tejfölös-virslis tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 db baromfivirsli
- 150 g zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 bőven púpozott ek tejföl
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 dl víz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1-2 ek olívaolaj
- 300 g szarvacska tészta
- 1,5 dl víz
- 1 ek étkezési keményítő (vagy liszt)
Elkészítése:
A vöröshagymát meghámozom, megmosom és felaprítom.
Egy serpenyőben felhevítem az olajat és a hagymát üvegesre dinsztelem rajta.
Közben felkarikázom a virsliket, majd a hagymához öntöm és 2-3 percig pirítom. Meghintem sóval, borssal, fűszerpaprikával. Néhányszor átkeverem, felöntöm a 2 dl vízzel, hozzáadom a zöldborsót is. Addig főzöm közepes láng felett, míg a borsó megpuhul, nagyjából 15 percig.
A keményítőt elkeverem a vízzel. A pörkölt levéből 2-3 evőkanálnyit elkeverek benne, majd belecsorgatom az ételbe, folytonos keverés mellett. Utolsó lépésként beledolgozom a tejfölt, majd egy gyors újraforralás után elzárom alatta a lángot.
A tésztát sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, majd a tejfölös raguhoz keverem.
Aki szeretné, megszórhatja reszelt sajttal, de szerintem anélkül is nagyon finom, krémes, laktató ez az étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »