Tejfölös-virslis tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 db baromfivirsli
  • 150 g zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 bőven púpozott ek tejföl
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 2 dl víz
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1-2 ek olívaolaj
  • 300 g makaróni tészta
  • 1,5 dl víz
  • 1 ek étkezési keményítő (vagy liszt)

Elkészítése:

A vöröshagymát meghámozom, megmosom és felaprítom.

Egy serpenyőben felhevítem az olajat és a hagymát üvegesre dinsztelem rajta.

Közben felkarikázom a virsliket, majd a hagymához öntöm és 2-3 percig pirítom. Meghintem sóval, borssal, fűszerpaprikával. Néhányszor átkeverem, felöntöm a 2 dl vízzel, hozzáadom a zöldborsót is. Addig főzöm közepes láng felett, míg a borsó megpuhul, nagyjából 15 percig.

A keményítőt elkeverem a vízzel. A pörkölt levéből 2-3 evőkanálnyit elkeverek benne, majd belecsorgatom az ételbe, folytonos keverés mellett. Utolsó lépésként beledolgozom a tejfölt, majd egy gyors újraforralás után elzárom alatta a lángot.

A tésztát sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, majd a tejfölös raguhoz keverem.

Aki szeretné, megszórhatja reszelt sajttal, de szerintem anélkül is nagyon finom, krémes, laktató ez az étel.