Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-szalonnás francia lepény recept

Tejfölös-szalonnás francia lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg finomliszt
    • 12 dkg vaj
    • 1,5 dl natúr joghurt
    • + 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    A feltéthez:

    • 3 dl tejföl
    • 3 szál újhagyma
    • 15 dkg szalonna vagy bacon
    • só, őrölt bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A lisztben morzsoljuk el a vajat, majd adjuk hozzá a joghurtot és gyúrjuk össze a tésztát. (bár nekem össze szokott állni a tészta, de ha nem állna össze, adjunk hozzá pici hideg vizet) Gombóccá formázzuk és fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe 20 percre. Addig elkészítjük a feltétet

    Az újhagymát megtisztítjuk/megmossuk, felszeleteljük, a szalonnát vékony darabokra szeleteljük.

    A tésztát négy, azonos méretű kerek lappá nyújtjuk, sütőpapíros tepsire helyezzük őket.

    Mindegyiket megkenjük a tejföllel (a széleket 2 cm szélességben hagyjuk ki), szórjuk rá egyenletesen a felkarikázott újhagymát és a szalonnát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    A tészta széleit körben visszahajtjuk/felhajtjuk, itt-ott egy picit össze is csíphetjük és a felvert tojással lekenjük.

    Előmelegített 200 fokos légkeveréses sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. (a sütési idő tájékoztató jellegű, a sütőtől függően eltérhet)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá