Sztapacska liszt nélkül recept
Hozzávalók:
- 2 bögre köles
- 6 bögre víz
- 2 ek zsír
- 25 dkg juhtúró
- 1 kk só
- 2 dl tejföl/rizstejszín
- 1 pár virsli
Elkészítése:
A 6 bögre vizet 2 evőkanál zsírral és a sóval felforraljuk, amikor forr, beletesszük a lemosott kölest, és lassú tűzön folyamatos kavarással 25 perc alatt megfőzzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni a köleskását.
Egy jénai tálat kikenjük a maradék 1 kanál zsírral, és a kihűlt köleskásából kanállal galuskákat szaggatunk bele.
Rácsipkedjük a juhtúrót, rákarikázzuk a virslit, majd a maradék köleskásából galuskákat szaggatunk rá.
A tetejét tejföllel megkenjük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Forrón, tejföllel tálaljuk.
Virsli nélkül is készülhet, illetve szalonna pörccel tovább turbózható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









