Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sztapacska liszt nélkül recept

Sztapacska liszt nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 bögre köles
    • 6 bögre víz
    • 2 ek zsír
    • 25 dkg juhtúró
    • 1 kk só
    • 2 dl tejföl/rizstejszín
    • 1 pár virsli

    Elkészítése:

    A 6 bögre vizet 2 evőkanál zsírral és a sóval felforraljuk, amikor forr, beletesszük a lemosott kölest, és lassú tűzön folyamatos kavarással 25 perc alatt megfőzzük.

    Hagyjuk teljesen kihűlni a köleskását.

    Egy jénai tálat kikenjük a maradék 1 kanál zsírral, és a kihűlt köleskásából kanállal galuskákat szaggatunk bele.

    Rácsipkedjük a juhtúrót, rákarikázzuk a virslit, majd a maradék köleskásából galuskákat szaggatunk rá.

    A tetejét tejföllel megkenjük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Forrón, tejföllel tálaljuk.

    Virsli nélkül is készülhet, illetve szalonna pörccel tovább turbózható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá