Sztapacska liszt nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 bögre köles
  • 6 bögre víz
  • 2 ek zsír
  • 25 dkg juhtúró
  • 1 kk só
  • 2 dl tejföl/rizstejszín
  • 1 pár virsli

Elkészítése:

A 6 bögre vizet 2 evőkanál zsírral és a sóval felforraljuk, amikor forr, beletesszük a lemosott kölest, és lassú tűzön folyamatos kavarással 25 perc alatt megfőzzük.

Hagyjuk teljesen kihűlni a köleskását.

Egy jénai tálat kikenjük a maradék 1 kanál zsírral, és a kihűlt köleskásából kanállal galuskákat szaggatunk bele.

Rácsipkedjük a juhtúrót, rákarikázzuk a virslit, majd a maradék köleskásából galuskákat szaggatunk rá.

A tetejét tejföllel megkenjük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Forrón, tejföllel tálaljuk.

Virsli nélkül is készülhet, illetve szalonna pörccel tovább turbózható.