Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szőgyéni lagzis kalács recept

Szőgyéni lagzis kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 kg finomliszt
    • 10 dkg élesztő
    • fél csomag sütőpor
    • 6 dl tej
    • 70 g vaj
    • 1 evőkanál olaj
    • csipetnyi só
    • 15 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje habja

    Töltelék:

    • szilvalekvár

    Tetejére:

    • őrölt dió
    • porcukor
    • őrölt ánizs
    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    2 dl langyos tejbe teszek 1 evőkanál cukrot és ebben felfuttatom az élesztőt.

    A tészta hozzávalóibóból, a maradék tejjel és a megkelt élesztővel selymes tésztát gyúrok, majd a végén dolgozom bele a tojásfehérjék kemény habját.

    Letakarva duplájára kelesztem.

    A megkelt tésztát ujjnyi vasgatra nyújtom, egyforma négyzetekre vágom, majd mindegy négyzet közepére teszek szilvalekvárt. Sarkait összefogom és becsomagolom, nehogy sütés közben a lekvár kifolyon.

    Egy nagy tepsit kibélelek sütőpapírral, majd belesorakoztatom a tésztákat az összefogott felükkel lefelé.

    Egy tányérban elkeverem a diót a porcukorral és az ánizzsal. Egy másik tálkában felverek egy tojást.

    A tészták tetejét megkenem a tojással, majd megszórom a diós keverékkel. 15 percig pihentetem, majd 190-200 fokos sütőben 20-25 perc alatt szép pirosra sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá