Szalámis langalló recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 2 közepes krumpli
- 2 dl víz
- 2 ek tejföl
- 2,5 dkg élesztő
- csipet cukor
- 1 tk só
- 2 ek étolaj
Feltét:
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg szalámi
- 15 dkg reszelt sajt
- 3 dl tejföl
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítése:
Először a krumplit megfőzzük, meghámozzuk, majd krumpli nyomóm átnyomjuk.
Kihűtjük, majd a sóval elkevert liszttel összegyúrjuk.
Az élesztőt egy kis cukros vízben felfuttatjuk és hozzáadjuk a tésztához, majd az étolajt és a tejfölt is. Rugalmas tésztát gyúrunk, ha szükséges, akkor még adhatunk hozzá langyos vizet.
Tálba tesszük, letakarjuk és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát két részre osztottam (az egyik az enyém, a másik a páromé hagyma nélkül).
Ellapítjuk kézzel mind a kettő tésztát és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
A tejfölt a zúzott fokhagymával elkeverjük, mind a két tésztát lekenjük vele. Kirakjuk szeletelt szalámival. Az egyikre a hagymát rászeltem. Reszelt sajttal meghintejük mind a kettőt.
200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Félidőben alufóliával letakarjuk a tetejét, hogy ne égjen meg.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »