Szalámis langalló recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 2 közepes krumpli
- 2 dl víz
- 2 ek tejföl
- 2,5 dkg élesztő
- csipet cukor
- 1 tk só
- 2 ek étolaj
Feltét:
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg szalámi
- 15 dkg reszelt sajt
- 3 dl tejföl
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítése:
Először a krumplit megfőzzük, meghámozzuk, majd krumpli nyomóm átnyomjuk.
Kihűtjük, majd a sóval elkevert liszttel összegyúrjuk.
Az élesztőt egy kis cukros vízben felfuttatjuk és hozzáadjuk a tésztához, majd az étolajt és a tejfölt is. Rugalmas tésztát gyúrunk, ha szükséges, akkor még adhatunk hozzá langyos vizet.
Tálba tesszük, letakarjuk és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát két részre osztottam (az egyik az enyém, a másik a páromé hagyma nélkül).
Ellapítjuk kézzel mind a kettő tésztát és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
A tejfölt a zúzott fokhagymával elkeverjük, mind a két tésztát lekenjük vele. Kirakjuk szeletelt szalámival. Az egyikre a hagymát rászeltem. Reszelt sajttal meghintejük mind a kettőt.
200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Félidőben alufóliával letakarjuk a tetejét, hogy ne égjen meg.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »