Sült tészta recept
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkecomb filé
- 25 dkg pirított mie tészta vagy spagetti tészta
- 1 szál sárgarépa
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 2 nagy fej hagyma nagyobb kockákra vágva
- 6-8 db zsenge borsó hüvely
- 5 gerezed zúzott fokhagyma
- 1 kiskanál reszelt gyömbér
- 2 evőkanál sötét szójaszósz
- 2 evőkanál édes chili szósz
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál kukorica keményítő
- 2-3 ek olívaolaj
Elkészítése:
A tésztát bő, forró vízzel leforrázzuk, majd félretesszük és állni hagyjuk kb 20 percet. Végül leöblítjük hideg vízzel és lecsepegtetjük.
A zöldségeket a fokhagymát és a gyömbérrel wokban vagy egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajon magas hőfokon pár perc alatt megpirítjuk. Nem kell, hogy teljesen megpuhuljanak! Kivesszük a serpenyőből a zöldségeket.
A tojást 2-3 evőkanál vízzel elkeverjük, hozzáadunk kb 3 nagy evőkanál kukoricakeményítőt, egy mokkáskanál sót és alaposan elkeverjük. Ráöntjük a húsra és jó alaposan összeforgatjuk. Akkor jó, ha minden egyes kis húsdarabot bevon ez a pác. Ettől a páctól marad belül puha, omlós szaftos a hús sütés után is.
A húst emeljük ki a pácból tegyük a forró wokba és süssük meg.
A megmaradt hús pácba keverjük bele a szójaszószt és chili szószt. A wokból vegyük ki a húst és tegyük a helyére a kifőtt tésztát. A páclét öntsük rá, majd rázogatva pirítsuk meg pár perc alatt tésztát. Amikor megpirult a tészta, keverjük bele a zöldségeket és a húst, majd ismét pirítsuk össze pár perc alatt az egészet.