Sült tészta recept

Hozzávalók:
- 40 dkg csirkecomb filé
- 25 dkg pirított mie tészta vagy spagetti tészta
- 1 szál sárgarépa
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 2 nagy fej hagyma nagyobb kockákra vágva
- 6-8 db zsenge borsó hüvely
- 5 gerezed zúzott fokhagyma
- 1 kiskanál reszelt gyömbér
- 2 evőkanál sötét szójaszósz
- 2 evőkanál édes chili szósz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál kukorica keményítő
- 2-3 ek olívaolaj
Elkészítése:
A tésztát bő, forró vízzel leforrázzuk, majd félretesszük és állni hagyjuk kb 20 percet. Végül leöblítjük hideg vízzel és lecsepegtetjük.
A zöldségeket a fokhagymát és a gyömbérrel wokban vagy egy nagyobb serpenyőben kevés olívaolajon magas hőfokon pár perc alatt megpirítjuk. Nem kell, hogy teljesen megpuhuljanak! Kivesszük a serpenyőből a zöldségeket.
A tojást 2-3 evőkanál vízzel elkeverjük, hozzáadunk kb 3 nagy evőkanál kukoricakeményítőt, egy mokkáskanál sót és alaposan elkeverjük. Ráöntjük a húsra és jó alaposan összeforgatjuk. Akkor jó, ha minden egyes kis húsdarabot bevon ez a pác. Ettől a páctól marad belül puha, omlós szaftos a hús sütés után is.
A húst emeljük ki a pácból tegyük a forró wokba és süssük meg.
A megmaradt hús pácba keverjük bele a szójaszószt és chili szószt. A wokból vegyük ki a húst és tegyük a helyére a kifőtt tésztát. A páclét öntsük rá, majd rázogatva pirítsuk meg pár perc alatt tésztát. Amikor megpirult a tészta, keverjük bele a zöldségeket és a húst, majd ismét pirítsuk össze pár perc alatt az egészet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »