Spenótos-túrós pite rozslisztből recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy gáztepsihez:
A tesztához:
- 60 dkg világos rozsliszt
- 25 dkg margarin
- 1 cs sütőpor
- 1,5 dl tejföl
- 1,5 dl joghurt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
A töltelékhez:
- 1 kg túró
- 50 dkg fagyasztott, aprított spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg sajt
- 1 dl tejszín
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tejföl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje felvert habja (amit a tésztájához nem ütöttünk bele)
- 5 dkg vaj
- ízlés szerint só és bors
- 10 dkg búzadara
A tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgájaval elkevert 2 evőkanál tejföl
Elkészítése:
A vajat felhevítjük és kb 1-2 percig pirítjuk a rajta fokhagymát, majd rátesszük a spenótot és megfonnyasszuk. Ezután ráöntjük a tejszínt és forraljuk együtt pár percig, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és félretesszük,
hagyjuk kihülni.
A kihűlt spenótos krémhez hozzáadjuk az áttört túrót, a tojást, reszelt sajtot, tejfölt, sózzuk ízlés szerint és végül hozzáadjuk a felvert tojás fehérjét, majd hűtőbe tesszük.
Egy nagy méretű tepsit kivajazunk és kilisztezünk. A lisztet elmorzsoljuk a szoba hőmérsékletű margarinnal, ezután beletesszük a sütőport és elkeverjük benne, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, tejfölt, joghurtot és a sót. Jól kidolgozzuk és cipót formálunk belőle, majd letakarva hagyjuk pihenni kb 40 percet.
Lisztezett deszkán átgyúrjuk újból a tésztát, majd kettévágjuk és kinyújtjuk a tésztát. A tepsibe terítjük, megszórjuk búzadarával, ráhalmozzuk a tölteléket és elsimítjuk. A másik felét is kinyújtjuk, majd betakarjuk vele a tölteléket.
A tojássárgás tejfölös keverékkel lekenjük a pitét és megszúrkáljuk. Előmelegített sütőbe toljuk. Először 125 fokon süssük és kb 1 órát, majd 150 fokon sütjük addig, amíg szép aaranybarnára nem sül.
Ha kihült akkor szeleteljük csak fel!
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »