Petrezselymes, tejszínes tészta húsgolyókkal recept

Hozzávalók:
Húsgolyókhoz:
- 15 dkg darált sertéshús
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 púpos ek zsemlemorzsa
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek olaj a sütéshez
Szószhoz:
- 3 dl 30%-os tejszín
- 1 csapott tk liszt
- 1 kis csokor petrezselyemlevél
- 1 csipet só
Továbbá:
- 25 dkg makaróni
Elkészítése:
A darált húst egy tálban összekeverjük a tojással, a zsemlemorzsával, sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Kézzel kisebb diónyi gombócokat formázunk belőle. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a gombócokat mindkét oldalukon megpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük.
A serpenyőben visszamaradt zsiradékon a lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd mérsékelt lángon besűrítjük. Sóval ízesítjük, majd a gombócokat visszatesszük, és hagyjuk, hogy jól átmelegedjenek a mártásban. A friss petrezselyemleveleket apróra vágjuk, és a gombócok tetejére szórjuk.
Melegen, kifőtt tésztával vagy a makarónival összeforgatva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »