Petrezselymes, tejszínes tészta húsgolyókkal recept
Hozzávalók:
Húsgolyókhoz:
- 15 dkg darált sertéshús
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 púpos ek zsemlemorzsa
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek olaj a sütéshez
Szószhoz:
- 3 dl 30%-os tejszín
- 1 csapott tk liszt
- 1 kis csokor petrezselyemlevél
- 1 csipet só
Továbbá:
- 25 dkg makaróni
Elkészítése:
A darált húst egy tálban összekeverjük a tojással, a zsemlemorzsával, sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Kézzel kisebb diónyi gombócokat formázunk belőle. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a gombócokat mindkét oldalukon megpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük.
A serpenyőben visszamaradt zsiradékon a lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd mérsékelt lángon besűrítjük. Sóval ízesítjük, majd a gombócokat visszatesszük, és hagyjuk, hogy jól átmelegedjenek a mártásban. A friss petrezselyemleveleket apróra vágjuk, és a gombócok tetejére szórjuk.
Melegen, kifőtt tésztával vagy a makarónival összeforgatva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









