Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Petrezselymes, tejszínes tészta húsgolyókkal recept

Petrezselymes, tejszínes tészta húsgolyókkal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Húsgolyókhoz:

    • 15 dkg darált sertéshús
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 púpos ek zsemlemorzsa
    • só, bors
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3-4 ek olaj a sütéshez

    Szószhoz:

    • 3 dl 30%-os tejszín
    • 1 csapott tk liszt
    • 1 kis csokor petrezselyemlevél
    • 1 csipet só

    Továbbá:

    • 25 dkg makaróni

    Elkészítése:

    A darált húst egy tálban összekeverjük a tojással, a zsemlemorzsával, sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Kézzel kisebb diónyi gombócokat formázunk belőle. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a gombócokat mindkét oldalukon megpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük.

    A serpenyőben visszamaradt zsiradékon a lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd mérsékelt lángon besűrítjük. Sóval ízesítjük, majd a gombócokat visszatesszük, és hagyjuk, hogy jól átmelegedjenek a mártásban. A friss petrezselyemleveleket apróra vágjuk, és a gombócok tetejére szórjuk.

    Melegen, kifőtt tésztával vagy a makarónival összeforgatva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá