Petrezselymes, tejszínes tészta húsgolyókkal recept

Hozzávalók:
Húsgolyókhoz:
- 15 dkg darált sertéshús
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 púpos ek zsemlemorzsa
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek olaj a sütéshez
Szószhoz:
- 3 dl 30%-os tejszín
- 1 csapott tk liszt
- 1 kis csokor petrezselyemlevél
- 1 csipet só
Továbbá:
- 25 dkg makaróni
Elkészítése:
A darált húst egy tálban összekeverjük a tojással, a zsemlemorzsával, sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Kézzel kisebb diónyi gombócokat formázunk belőle. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a gombócokat mindkét oldalukon megpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük.
A serpenyőben visszamaradt zsiradékon a lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd mérsékelt lángon besűrítjük. Sóval ízesítjük, majd a gombócokat visszatesszük, és hagyjuk, hogy jól átmelegedjenek a mártásban. A friss petrezselyemleveleket apróra vágjuk, és a gombócok tetejére szórjuk.
Melegen, kifőtt tésztával vagy a makarónival összeforgatva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »