Petrezselymes, tejszínes tészta húsgolyókkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Húsgolyókhoz:

  • 15 dkg darált sertéshús
  • 1 kisebb tojás
  • 2 púpos ek zsemlemorzsa
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek olaj a sütéshez

Szószhoz:

  • 3 dl 30%-os tejszín
  • 1 csapott tk liszt
  • 1 kis csokor petrezselyemlevél
  • 1 csipet só

Továbbá:

  • 25 dkg makaróni

Elkészítése:

A darált húst egy tálban összekeverjük a tojással, a zsemlemorzsával, sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Kézzel kisebb diónyi gombócokat formázunk belőle. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a gombócokat mindkét oldalukon megpirítjuk, majd kivesszük és félretesszük.

A serpenyőben visszamaradt zsiradékon a lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, majd mérsékelt lángon besűrítjük. Sóval ízesítjük, majd a gombócokat visszatesszük, és hagyjuk, hogy jól átmelegedjenek a mártásban. A friss petrezselyemleveleket apróra vágjuk, és a gombócok tetejére szórjuk.

Melegen, kifőtt tésztával vagy a makarónival összeforgatva tálaljuk.