Sajtos-túrós-fokhagymás lepény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A mérce 2,5 dl-es bögre.
- 1 bögre kefir
- fél kiskanál cukor
- fél kiskanál szódabikarbóna 1 kiskanál ecettel felfuttatva
- fél kiskanál só
- 2,5 bögre liszt
- 150 g sajt
- 200 g tehéntúró
- 2 gerezd fokhagyma
- fél bögre olaj a sütéshez
Elkészítése:
Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk.
Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel és gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szobahőmérsékleten 15-20 percet.
A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a túróval és a zúzott fokhagymával. A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre.
Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör felére. Takarjuk be a másik felével és nyomkodjuk le a széleit
Tegyük egy serpenyőbe az olajat és forrósítsuk fel, majd süssük meg benne a lepények mindkét oldalát.
Melegen kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »