Sajtos szélű pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő (vagy 7 g szárított)
- 1 teáskanál cukor
- 2,5 dl víz
- 2 ek olaj (olíva)
- 1 teáskanál só
A töltött szélhez:
- 25 dkg sajt (hosszúkás rudakra vágva)
Feltéthez:
- pizzaszósz (paradicsomszósz vagy)
- sonka
- szalámi
- kukorica
- gomba
- hagyma
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tésztához a vizet meglanygosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne 5-10 perc alatt az élesztőt.
Amíg az élesztő kel, addig a lisztben elkeverjük a sót, majd hozzáöntjük az élesztős vizet és az olajat is. Gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát. Ha ragadna, akkor kevés liszttel javíthatunk az állagán.
Letakarva kelesszük duplájára.
Ha megkelt a tészta, akkor kissé gyúrjuk át. Ez a mennyiség egy nagyobb vagy két kisebb pizzára elég. Döntsük el, hogy melyiket készítjük és annak fényében készítsük elő a tésztát.
Nyújtsuk ki kör alakúra (kb 28-30 cm átmérőjűre) és helyezzük a szélétől kb 3 cm-re a sajtcsíkokat, majd hajtsuk rá a tészta szélét és nyomkodjuk le jól, nehogy kinyíljon sütés közben.
A tészta szabadon maradt, középső részét kenjük meg pizza vagy paradicsomszósszal, helyezzük rá a kiválasztott feltéteket és szórjuk meg reszelt sajttal.
250 fokra előmelegített sütőben kb 12-15 perc alatt süssük meg a pizzát.
Tipp:
Kenheted meg a szélét fokhagymás vajjal vagy olívaolajjal egy kis extra ízért.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »