Hozzávalók:
Tésztához:
A töltött szélhez:
Feltéthez:
Elkészítése:
A tésztához a vizet meglanygosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne 5-10 perc alatt az élesztőt.
Amíg az élesztő kel, addig a lisztben elkeverjük a sót, majd hozzáöntjük az élesztős vizet és az olajat is. Gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát. Ha ragadna, akkor kevés liszttel javíthatunk az állagán.
Letakarva kelesszük duplájára.
Ha megkelt a tészta, akkor kissé gyúrjuk át. Ez a mennyiség egy nagyobb vagy két kisebb pizzára elég. Döntsük el, hogy melyiket készítjük és annak fényében készítsük elő a tésztát.
Nyújtsuk ki kör alakúra (kb 28-30 cm átmérőjűre) és helyezzük a szélétől kb 3 cm-re a sajtcsíkokat, majd hajtsuk rá a tészta szélét és nyomkodjuk le jól, nehogy kinyíljon sütés közben.
A tészta szabadon maradt, középső részét kenjük meg pizza vagy paradicsomszósszal, helyezzük rá a kiválasztott feltéteket és szórjuk meg reszelt sajttal.
250 fokra előmelegített sütőben kb 12-15 perc alatt süssük meg a pizzát.
Kenheted meg a szélét fokhagymás vajjal vagy olívaolajjal egy kis extra ízért.