Sajtos, húsos rakott tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg tészta
- só ízlés szerint
A pörkölthöz:
- 60 dkg tarja
- só, bors ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ek étolaj
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk házi paprikakrém
A rétegezéshez:
- 25 dkg reszelt sajt
- 2,5 dl tejföl
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük és vízzel leöblítjük.
A húst megmossuk. A hagymákat apróra, a húst kockákra vágjuk.
A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, a fűszereket, paprikakrémet és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával és mindig csak pici vizet aláöntve, készre főzzük. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.
Egy hőálló tálat étolajjal kikenünk és zsemlemorzsával megszórjuk. Alulra egy réteg tésztát teszünk, rátesszük a fele pörköltet, meglocsoljuk tejföllel és a sajt 1/3 részét rászórjuk. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
200 fokra melegített sütőben 25 percig sütjük, vagy amíg a sajt szép színt nem kap.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









