Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos, húsos rakott tészta recept

Sajtos, húsos rakott tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg tészta
    • só ízlés szerint

    A pörkölthöz:

    • 60 dkg tarja
    • só, bors ízlés szerint
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • 1 ek étolaj
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 tk házi paprikakrém

    A rétegezéshez:

    • 25 dkg reszelt sajt
    • 2,5 dl tejföl

    Elkészítése:

    A tésztát sós vízben kifőzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük és vízzel leöblítjük.

    A húst megmossuk. A hagymákat apróra, a húst kockákra vágjuk.

    A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, a fűszereket, paprikakrémet és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával és mindig csak pici vizet aláöntve, készre főzzük. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

    Egy hőálló tálat étolajjal kikenünk és zsemlemorzsával megszórjuk. Alulra egy réteg tésztát teszünk, rátesszük a fele pörköltet, meglocsoljuk tejföllel és a sajt 1/3 részét rászórjuk. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

    200 fokra melegített sütőben 25 percig sütjük, vagy amíg a sajt szép színt nem kap.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá