Sajtos, húsos rakott tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg tészta
- só ízlés szerint
A pörkölthöz:
- 60 dkg tarja
- só, bors ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 ek étolaj
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk házi paprikakrém
A rétegezéshez:
- 25 dkg reszelt sajt
- 2,5 dl tejföl
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük és vízzel leöblítjük.
A húst megmossuk. A hagymákat apróra, a húst kockákra vágjuk.
A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, a fűszereket, paprikakrémet és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával és mindig csak pici vizet aláöntve, készre főzzük. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.
Egy hőálló tálat étolajjal kikenünk és zsemlemorzsával megszórjuk. Alulra egy réteg tésztát teszünk, rátesszük a fele pörköltet, meglocsoljuk tejföllel és a sajt 1/3 részét rászórjuk. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
200 fokra melegített sütőben 25 percig sütjük, vagy amíg a sajt szép színt nem kap.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »