Sajtos, húsos rakott tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg tészta
  • só ízlés szerint

A pörkölthöz:

  • 60 dkg tarja
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek étolaj
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk házi paprikakrém

A rétegezéshez:

  • 25 dkg reszelt sajt
  • 2,5 dl tejföl

Elkészítése:

A tésztát sós vízben kifőzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük és vízzel leöblítjük.

A húst megmossuk. A hagymákat apróra, a húst kockákra vágjuk.

A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, pár percig együtt pároljuk. Rátesszük a húst, a fűszereket, paprikakrémet és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni. Megszórjuk a pirospaprikával és mindig csak pici vizet aláöntve, készre főzzük. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.

Egy hőálló tálat étolajjal kikenünk és zsemlemorzsával megszórjuk. Alulra egy réteg tésztát teszünk, rátesszük a fele pörköltet, meglocsoljuk tejföllel és a sajt 1/3 részét rászórjuk. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

200 fokra melegített sütőben 25 percig sütjük, vagy amíg a sajt szép színt nem kap.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp: