Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós rudacskák (maradék sült húsból) recept

Ropogós rudacskák (maradék sült húsból)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg leveles tészta

    Töltelék:

    • 2-3 kisebb maradék sült hús
    • 7-8 dkg füstölt sajt
    • 7-8 dkg reszelt trappista sajt (elhagyható)
    • 1 fej sonka vagy lilahagyma
    • 1 kápia paprika
    • 1/2 ü szeletelt gomba
    • csipet só
    • csipet bors
    • 1 tk szárított medvehagyma (elhagyható)
    • 1 kk grillzöldség fűszerkeverék

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag

    Elkészítése:

    Az apróbb kockákra vágott, ízlés szerint összeállított tölteléket a fűszerek hozzáadásával elkeverjük.

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    A szobahőmérsékletű leveles tésztát 2-3mm vastagra nyújtjuk, ha lapokból áll, akkor azokat hosszanti irányban kisodorjuk és kb 10cmx15cm-es téglalapokra vágjuk és 2 rövidebb és 1 hosszabb szélét megkenjük a felvert tojással.

    Ahány téglalapot sikerült kinyerni, annyi púpos evőkanál tölteléket teszünk minden tésztára és kissé eligazítjuk egy csíkban úgy, hogy a tészták szélénél maradjon egy kis hely az összeragasztáshoz.
    Óvatosan feltekerjük és a végét alul hagyjuk, így nem fognak kinyílni süléskor.

    A széleit az ujjunkkal kicsit összenyomkodjuk, sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.

    Minden rudacskát megkenünk tojással és díszítésnek szemámmal is megszórhatjuk, majd a húsos rudakat 15-18 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    A recepthez tartozó 3. fotón a töltelék ennek az adagnak a háromszorosa, mert én most 3 cs leveles tésztát készítettem el.
    A maradék sült hús helyettesíthető gépsonkával, szalámival, kolbásszal, bármi mással amit szeretünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá