Ropogós rudacskák (maradék sült húsból)

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ropogós rudacskák (maradék sült húsból)

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta

Töltelék:

  • 2-3 kisebb maradék sült hús
  • 7-8 dkg füstölt sajt
  • 7-8 dkg reszelt trappista sajt (elhagyható)
  • 1 fej sonka vagy lilahagyma
  • 1 kápia paprika
  • 1/2 ü szeletelt gomba
  • csipet só
  • csipet bors
  • 1 tk szárított medvehagyma (elhagyható)
  • 1 kk grillzöldség fűszerkeverék

Tetejére:

  • 1 felvert tojás
  • szezámmag

Elkészítése:

Az apróbb kockákra vágott, ízlés szerint összeállított tölteléket a fűszerek hozzáadásával elkeverjük.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A szobahőmérsékletű leveles tésztát 2-3mm vastagra nyújtjuk, ha lapokból áll, akkor azokat hosszanti irányban kisodorjuk és kb 10cmx15cm-es téglalapokra vágjuk és 2 rövidebb és 1 hosszabb szélét megkenjük a felvert tojással.

Ahány téglalapot sikerült kinyerni, annyi púpos evőkanál tölteléket teszünk minden tésztára és kissé eligazítjuk egy csíkban úgy, hogy a tészták szélénél maradjon egy kis hely az összeragasztáshoz.
Óvatosan feltekerjük és a végét alul hagyjuk, így nem fognak kinyílni süléskor.

A széleit az ujjunkkal kicsit összenyomkodjuk, sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.

Minden rudacskát megkenünk tojással és díszítésnek szemámmal is megszórhatjuk, majd a húsos rudakat 15-18 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

A recepthez tartozó 3. fotón a töltelék ennek az adagnak a háromszorosa, mert én most 3 cs leveles tésztát készítettem el.
A maradék sült hús helyettesíthető gépsonkával, szalámival, kolbásszal, bármi mással amit szeretünk.