Hozzávalók:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
Az apróbb kockákra vágott, ízlés szerint összeállított tölteléket a fűszerek hozzáadásával elkeverjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A szobahőmérsékletű leveles tésztát 2-3mm vastagra nyújtjuk, ha lapokból áll, akkor azokat hosszanti irányban kisodorjuk és kb 10cmx15cm-es téglalapokra vágjuk és 2 rövidebb és 1 hosszabb szélét megkenjük a felvert tojással.
Ahány téglalapot sikerült kinyerni, annyi púpos evőkanál tölteléket teszünk minden tésztára és kissé eligazítjuk egy csíkban úgy, hogy a tészták szélénél maradjon egy kis hely az összeragasztáshoz.
Óvatosan feltekerjük és a végét alul hagyjuk, így nem fognak kinyílni süléskor.
A széleit az ujjunkkal kicsit összenyomkodjuk, sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.
Minden rudacskát megkenünk tojással és díszítésnek szemámmal is megszórhatjuk, majd a húsos rudakat 15-18 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
A recepthez tartozó 3. fotón a töltelék ennek az adagnak a háromszorosa, mert én most 3 cs leveles tésztát készítettem el.
A maradék sült hús helyettesíthető gépsonkával, szalámival, kolbásszal, bármi mással amit szeretünk.