Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott tészta recept

Rakott tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 22*32 cm-es mély tepsihez:

    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 sárga húsú paprika
    • 1 csípős paprika (ha szeretjük)
    • olaj
    • 50 dkg darált hús
    • 50 dkg penne tészta
    • fekete bors, só
    • 0,5 kk fűszerpaprika
    • 0,5 kk curry
    • 1 ek paradicsompaszta

    Besamel:

    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg finomliszt
    • 1 l tej
    • 25 dkg mozzarella
    • fekete bors, só
    • 0,5 kk szerecsendió
    • 20 dkg reszelt sajt (a végén miután kivettük a sütőből a tepsit)

    Elkészítése:

    Először a besamelt készítjük el. Egy edényben felolvasztjuk a vajat, majd rászórjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük apránként a tejjel és közben folyamatosan keverjük, hogy ne legyen csomós a mártás. Amikor felöntöttük az összes tejjel, akkor ízesítjük a sóval, borssal és szerecsendióval. Valamint belekeverjük a nagyobb darabokra vágott mozzarellát is. Az egészet sűrűre főzzük.

    Közben a tésztát is kifőzzük a szokásos módon, majd leszűrjük.

    A raguhoz kevés zsiradékot forrósítunk, melyen elkezdjük pirítani a meghámozott és feldarabolt hagymát. Amikor a hagyma összeesett kissé, akkor hozzáadjuk a húst. Amikor a hús kifehéredett, akkor fűszerezzük sóval, borssal, curryvel, fűszerpaprikával és a paradicsompasztával. Az egészet alaposan elkeverjük. Ezután adjuk hozzá a raguhoz a felaprított sárga és csípős paprikát is. Kb 5 percig főzzük még a ragut.

    A tepsi aljára vékony rétegben besamelt terítünk, majd erre egy adag tésztát. A tésztára megint egy adag besamel jön. A besamelre egy adag ragut terítünk, majd újra besamel, tészta, besamel. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Arra figyeljünk, hogy a tetejére besamel kerüljön!

    200 fokos sütőben kb 10 percig sütjük, majd rászórjuk a reszelt sajtot és visszatoljuk a sütőbe addig, amíg szép pirosra nem sül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá