Rakott tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 22*32 cm-es mély tepsihez:
- 2 fej vöröshagyma
- 1 sárga húsú paprika
- 1 csípős paprika (ha szeretjük)
- olaj
- 50 dkg darált hús
- 50 dkg penne tészta
- fekete bors, só
- 0,5 kk fűszerpaprika
- 0,5 kk curry
- 1 ek paradicsompaszta
Besamel:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg finomliszt
- 1 l tej
- 25 dkg mozzarella
- fekete bors, só
- 0,5 kk szerecsendió
- 20 dkg reszelt sajt (a végén miután kivettük a sütőből a tepsit)
Elkészítése:
Először a besamelt készítjük el. Egy edényben felolvasztjuk a vajat, majd rászórjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük apránként a tejjel és közben folyamatosan keverjük, hogy ne legyen csomós a mártás. Amikor felöntöttük az összes tejjel, akkor ízesítjük a sóval, borssal és szerecsendióval. Valamint belekeverjük a nagyobb darabokra vágott mozzarellát is. Az egészet sűrűre főzzük.
Közben a tésztát is kifőzzük a szokásos módon, majd leszűrjük.
A raguhoz kevés zsiradékot forrósítunk, melyen elkezdjük pirítani a meghámozott és feldarabolt hagymát. Amikor a hagyma összeesett kissé, akkor hozzáadjuk a húst. Amikor a hús kifehéredett, akkor fűszerezzük sóval, borssal, curryvel, fűszerpaprikával és a paradicsompasztával. Az egészet alaposan elkeverjük. Ezután adjuk hozzá a raguhoz a felaprított sárga és csípős paprikát is. Kb 5 percig főzzük még a ragut.
A tepsi aljára vékony rétegben besamelt terítünk, majd erre egy adag tésztát. A tésztára megint egy adag besamel jön. A besamelre egy adag ragut terítünk, majd újra besamel, tészta, besamel. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Arra figyeljünk, hogy a tetejére besamel kerüljön!
200 fokos sütőben kb 10 percig sütjük, majd rászórjuk a reszelt sajtot és visszatoljuk a sütőbe addig, amíg szép pirosra nem sül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »
Ne keresgélj tovább: ezt a 8 csirkés tésztát imádni fogod
Ha gyors, laktató és isteni vacsorára vágysz, a csirkés tészták mindig jó v
Tovább olvasom »