Rakott tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 22*32 cm-es mély tepsihez:
- 2 fej vöröshagyma
- 1 sárga húsú paprika
- 1 csípős paprika (ha szeretjük)
- olaj
- 50 dkg darált hús
- 50 dkg penne tészta
- fekete bors, só
- 0,5 kk fűszerpaprika
- 0,5 kk curry
- 1 ek paradicsompaszta
Besamel:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg finomliszt
- 1 l tej
- 25 dkg mozzarella
- fekete bors, só
- 0,5 kk szerecsendió
- 20 dkg reszelt sajt (a végén miután kivettük a sütőből a tepsit)
Elkészítése:
Először a besamelt készítjük el. Egy edényben felolvasztjuk a vajat, majd rászórjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük apránként a tejjel és közben folyamatosan keverjük, hogy ne legyen csomós a mártás. Amikor felöntöttük az összes tejjel, akkor ízesítjük a sóval, borssal és szerecsendióval. Valamint belekeverjük a nagyobb darabokra vágott mozzarellát is. Az egészet sűrűre főzzük.
Közben a tésztát is kifőzzük a szokásos módon, majd leszűrjük.
A raguhoz kevés zsiradékot forrósítunk, melyen elkezdjük pirítani a meghámozott és feldarabolt hagymát. Amikor a hagyma összeesett kissé, akkor hozzáadjuk a húst. Amikor a hús kifehéredett, akkor fűszerezzük sóval, borssal, curryvel, fűszerpaprikával és a paradicsompasztával. Az egészet alaposan elkeverjük. Ezután adjuk hozzá a raguhoz a felaprított sárga és csípős paprikát is. Kb 5 percig főzzük még a ragut.
A tepsi aljára vékony rétegben besamelt terítünk, majd erre egy adag tésztát. A tésztára megint egy adag besamel jön. A besamelre egy adag ragut terítünk, majd újra besamel, tészta, besamel. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Arra figyeljünk, hogy a tetejére besamel kerüljön!
200 fokos sütőben kb 10 percig sütjük, majd rászórjuk a reszelt sajtot és visszatoljuk a sütőbe addig, amíg szép pirosra nem sül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »