Pupusas recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 kk só
- 0,5 dl olaj
- 1,5 dl víz
A töltelékhez:
- 12 dkg reszelt sajt
- 12 dkg sonka, apró kockákra vágva
- 3 ek tejföl
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd pihentetjük, amíg a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk belőlük, majd kezünkkel kicsit kinyújtjuk őket.
A közepükre halmozunk 2-2 evőkanál tölteléket. A tészta széleit összefogjuk, batyuvá formáljuk, majd kb 12 cm átmérőjű körré lapítjuk.
Forró, száraz serpenyőben (zsiradék nélkül!) kb 3-3 perc alatt oldalanként megsütjük és melegen tálaljuk
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »