Pudingos-gyümölcsös-túrós tészta recept
Hozzávalók:
- 50 dkg fodros kocka
- 50 dkg túró
- só
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor /főzős/
- 2 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 35-40 dkg gyümölcs-nálam eper és őszibarack, vagy bármilyen fagyasztott erdei gyümölcs
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8-10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A tepsi kikenéséhez:
- kevés vaj
A díszítéshez:
- néhány szem gyümölcs
Elkészítése:
Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, hagyjuk felengedni, majd jól lecsepegtetjük.
A tésztát enyhén sós vízben, a megszokott módon megfőzzük, leöblítjük, leszűrjük.
A pudingporból a cukorral és a tejjel pudingot főzünk, a tűzről levéve beleforgatjuk a tésztát és a gyümölcsöt.
Kivajazott hőálló tálba-tepsibe halmozzuk, elegyengetjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral, krémesre keverjük a túróval, végül beleforgatjuk a habot. A pudingos tésztára simítjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt átsütjük.
Langyosan vagy teljesen kihűtve, kockákra vágva, gyümölccsel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.
Tepsiméret:
35×22 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









