Pudingos-gyümölcsös-túrós tészta recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg fodros kocka
- 50 dkg túró
- só
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor /főzős/
- 2 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 35-40 dkg gyümölcs-nálam eper és őszibarack, vagy bármilyen fagyasztott erdei gyümölcs
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8-10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A tepsi kikenéséhez:
- kevés vaj
A díszítéshez:
- néhány szem gyümölcs
Elkészítése:
Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, hagyjuk felengedni, majd jól lecsepegtetjük.
A tésztát enyhén sós vízben, a megszokott módon megfőzzük, leöblítjük, leszűrjük.
A pudingporból a cukorral és a tejjel pudingot főzünk, a tűzről levéve beleforgatjuk a tésztát és a gyümölcsöt.
Kivajazott hőálló tálba-tepsibe halmozzuk, elegyengetjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral, krémesre keverjük a túróval, végül beleforgatjuk a habot. A pudingos tésztára simítjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt átsütjük.
Langyosan vagy teljesen kihűtve, kockákra vágva, gyümölccsel díszítve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok.
Tepsiméret:
35×22 cm
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.