Pudingos-gyümölcsös-túrós tészta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg fodros kocka
  • 50 dkg túró
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor /főzős/
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 35-40 dkg gyümölcs-nálam eper és őszibarack, vagy bármilyen fagyasztott erdei gyümölcs
  • 3 db tojás
  • 8-10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

A tepsi kikenéséhez:

  • kevés vaj

A díszítéshez:

  • néhány szem gyümölcs

Elkészítése:

Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, hagyjuk felengedni, majd jól lecsepegtetjük.

A tésztát enyhén sós vízben, a megszokott módon megfőzzük, leöblítjük, leszűrjük.

A pudingporból a cukorral és a tejjel pudingot főzünk, a tűzről levéve beleforgatjuk a tésztát és a gyümölcsöt.

Kivajazott hőálló tálba-tepsibe halmozzuk, elegyengetjük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral, krémesre keverjük a túróval, végül beleforgatjuk a habot. A pudingos tésztára simítjuk.

Előmelegített, 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt átsütjük.

Langyosan vagy teljesen kihűtve, kockákra vágva, gyümölccsel díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok.

Tepsiméret:

35×22 cm