Pizzás tészta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 500 g spagetti tészta
- 850 g tejföl
- 1 nagy tubus pizzakrém
- 1 fej vöröshagyma
- só, őrölt bors, kevés oregánó
- 30 dkg gépsonka
- 20 dkg (trappista) reszelt sajt
- 1 kis üveges gomba (aki nem kedveli, helyette tehet 1 doboz konzerv kukoricát)
- étolaj
Elkészítése:
A vöröshagymát kevés olajon apróra vágva üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gombát a leve nélkül, borsozzuk, sózzuk, oregánót adunk hozzá, majd hozzáöntjük a sonkát, amit előzőleg lereszeltünk.
A tejfölt összekeverjük a pizzakrémmel. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A kifőtt tésztát összekeverjük a tejfölös masszával és a sonkás raguval.
Egy tepsit vagy jénait kivajazunk vagy az aljába sütőpapírt terítünk, beletesszük a tésztát és alsimítjuk, majd rászórjuk a sajtot és 180 fokon az egészet pirosra sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.